Over Well-Being

Well-being massagetherapie & acupunctuur

Well-being massagetherapie & acupunctuur is gevestigd in Arnhem. Locatie, Het Matserhuis aan de Burgermeestermatsersingel 200. Je kunt in de praktijk terecht voor een TuiNa, Acupunctuur, Cupping of een combinatie behandeling. 

Wat kun je verwachten?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat alle behandelingen een ontspannend effect hebben. Wanneer lichaam en geest ontspannen zijn, zorgt dat al vaak voor minder klachten zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Welke behandeling je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur of de aard van de klacht.

Welke behandeling kies je?

Bij de eerste afspraak bespreken we waar je behoefte ligt. Heb je een specifieke klacht of wil je preventief werken aan je gezondheid? Heb je last van een stijve nek, rugpijn, spierklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, spijsverteringsklachten, menstruatie klachten of overgangsklachten? Een regelmatige TuiNa Acupunctuur of Cupping behandeling helpt klachten te verminderen of op te lossen.

Bij stressgerelateerde klachten ben je waarschijnlijk vooral op zoek naar ontspanning. Alle behandelingen hebben een ontspannend effect maar ik raad je dan aan om minstens voor een uur behandeling te gaan.

Als je regelmatig sport, weet je hoe belangrijk het is om spieren te rekken en strekken en soepel te houden. Wil je je voorbereiden op een sportieve inspanning, dan is een stevige sportmassage misschien iets voor jou. Een stevige massage voor of na het sporten werkt preventief tegen het ontstaan van blessures.

Intake en diagnose

Bij een specifieke klacht neem ik eerst een anamnese af volgens de traditie van de Chinese Geneeskunde. Bij de intake krijg ik informatie door bepaalde vragen te stellen over je klacht. Maar ook slaap- en eetgewoontes, leef en werkomstandigheden kunnen van invloed zijn op de klacht. Verder voel ik beide polsen en bekijk ik de tong. Hieruit haal ik veel informatie die van belang is voor het stellen van de juiste diagnose. Als de diagnose gesteld is, bespreken we het behandelplan. TuiNa massagetherapie, Acupunctuur, Cupping en Moxatherapie werken heel goed om klachten te behandelen

Traditionele Chinese Geneeswijze

Mijn interesse ging al lange tijd uit naar de TCG (Traditionele Chinese Geneeswijze). De opleiding TuiNa Therapie bij Academie Bo Yi heeft mij enorm veel gebracht. De opleiding TuiNa Advanced heeft mij verdieping in de technieken geleerd. Omdat TuiNa massagetherapie en acupunctuur een hele sterke combinatie is, was het een logische stap om ook de opleiding Acupunctuur te volgen. Omdat er binnen de TCG nog zoveel te leren valt ben ik gestart met de opleiding Chinese Kruiden. https://www.bo-yi.nl/