Over Praktijk Well-being

Praktijk Well-being 

acupunctuur, tuina & chinese kruiden

Praktijk Well-being is gevestigd in Arnhem. Locatie, Het Matserhuis aan de Burgermeester Matsersingel 200. Je kunt in de praktijk terecht voor een Tuina, Acupunctuur, Cupping, en Chinese Kruiden Geneeskunde. 

Wat kun je verwachten?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat alle behandelingen een ontspannend effect hebben. Wanneer lichaam en geest ontspannen zijn, zorgt dat al vaak voor minder klachten zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Welke behandeling je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur of de aard van de klacht.

Welke behandeling kies je?

Bij de eerste afspraak bespreken we waar je behoefte ligt. Heb je een specifieke klacht of wil je preventief werken aan je gezondheid? Heb je last van een stijve nek, rugpijn, spierklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, spijsverteringsklachten, menstruatieklachten of overgangsklachten? Een regelmatige Tuina, Acupunctuur of Cupping behandeling helpt klachten te verminderen of op te lossen.

Intake en diagnose

Bij een specifieke klacht neem ik eerst een anamnese af volgens de traditie van de Chinese Geneeskunde. Bij de intake krijg ik informatie door bepaalde vragen te stellen over je klacht. Slaap- en eetgewoontes, leef en werkomstandigheden kunnen van invloed zijn op de klacht, ook hierover kan ik vragen stellen. Verder voel ik beide polsen en bekijk ik de tong. Hieruit haal ik veel informatie die van belang is voor het stellen van de juiste diagnose. Als de diagnose gesteld is, bespreken we het behandelplan. Tuina massagetherapie, Acupunctuur, Cupping en Chinese kruiden werken heel goed (samen) om klachten te behandelen

Opleidingen en trainingen 

Ik ben mezelf blijven ontwikkelen door middel van verschillende opleidingen en trainingen. Gedurende de jaren heb ik verschillende massagetechnieken eigen gemaakt. De opleidingen Psychologie & Coaching hebben mij waardevolle inzichten gegeven die ik goed kan toepassen in mijn praktijk.

Mijn interesse ging al lange tijd uit naar de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). De opleiding Tuina Therapie bij Academie Bo Yi heeft me enorm veel gebracht, en de vervolgopleiding Tuina Advanced heeft mijn technieken verder verdiept. Gezien de sterke combinatie van Tuina massagetherapie en acupunctuur, was het voor mij een logische stap om ook de opleiding Acupunctuur te volgen. Kruidengeneeskunde is het oudste en ook een heel belangrijk onderdeel van de TCG daarom ben ik nu met de opleiding Chinese Kruiden bezig bij Academie Bo Yi. https://www.bo-yi.nl/