Cupping

Cupping behandeling

Cupping is een behandelmethode die veel gebruikt wordt in de Chinese Geneeskunde. Samen met Tuina massagetherapie, Acupunctuur en  Chinese kruiden maakt Cupping deel uit van de traditionele therapieën van de Chinese Geneeskunde. Wat kun je verwachten bij een Cupping behandeling bij Well-being in Arnhem? Door het plaatsen van verwarmde glazen cups op de huid, wordt de huid vacuüm getrokken. Deze techniek werkt zeer diep op de spieren en andere lichaamsweefsels. Op deze manier raken je spieren en huid goed doorbloed, wat ervoor zorgt dat je lichaam gemakkelijker afvalstoffen kan verwijderen.

Minder pijn en betere huid.

De behandeling focust zich op de beweging van energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups zorgen ervoor dat bloed en energie naar de plaats wordt vervoerd waar de pijn zit. Cupping zorgt voor het losmaken van verklevingen in de spieren. Door deze behandeling komen er meer zuurstof en voedingsstoffen in de huidcellen terecht, wat de kwaliteit van de huid bevordert. Deze behandeling is geschikt voor veel delen van het lichaam zoals de rug, schouders, benen en billen. Cupping werkt zeer ontspannend en kan worden ingezet bij rug- en schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag- en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep en cellulitis.

Wanneer je nieuwsgierig bent naar wat Cupping voor jou kan betekenen neem dan contact op. Misschien heeft Praktijk Well-being in Arnhem wel een oplossing voor je problemen. Je kunt een afspraak plannen via mijn website. Je kunt er ook voor kiezen om telefonisch contact op te nemen om te kijken of we samen iets in kunnen plannen.

Over mij 

Mijn naam is Susi Klaassen en ik heb een passie ontwikkeld voor het vak van massagetherapeut. Na vele jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt en de hectiek van het dagelijks leven te hebben ervaren, heb ik geleerd hoe belangrijk het is om te kunnen ontspannen en stress te verminderen.  Ik verlangde naar meer balans in mijn leven. Toen ontdekte ik mijn passie tijdens mijn opleiding Klassieke Massage, en die passie heb ik nooit meer losgelaten. 

Opleidingen en trainingen 

Ik ben mezelf blijven ontwikkelen door middel van verschillende opleidingen en trainingen. Gedurende de jaren heb ik verschillende massagetechnieken eigen gemaakt. De opleidingen Psychologie & Coaching hebben mij waardevolle inzichten gegeven die ik goed kan toepassen in mijn praktijk.

Mijn interesse ging al lange tijd uit naar de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). De opleiding Tuina Therapie bij Academie Bo Yi heeft me enorm veel gebracht, en de vervolgopleiding Tuina Advanced heeft mijn technieken verder verdiept. Gezien de sterke combinatie van Tuina massagetherapie en acupunctuur, was het voor mij een logische stap om ook de opleiding Acupunctuur te volgen. Kruidengeneeskunde is het oudste en ook een heel belangrijk onderdeel van de TCG daarom ben ik nu met de opleiding Chinese Kruiden bezig bij Academie Bo Yi. https://www.bo-yi.nl/

Verschillende behandelingen zijn mogelijk. https://well-beingmassages.nl/behandelingen/.