Tuina massagetherapie

Tuina therapie 

Tuina massage is een traditionele Chinese massagetherapie die al eeuwenlang wordt beoefend en gewaardeerd. Het maakt deel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde en richt zich op het herstellen van de balans en het bevorderen van de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. Mocht je meer willen weten over wat Tuina massage precies inhoudt, hoe het werkt en welke voordelen het biedt voor de gezondheid en het welzijn van het individu? Lees dan zeker verder en wie weet is Tuina therapie bij Well-being in Arnhem wel wat voor jou.

Tuina Massage Arnhem

Wat is een Tuina behandeling

Tuina massage is een medische of therapeutische massage techniek met een diepe werking. Het verschil met andere behandelingen is dat er meer gewerkt wordt met ronddraaiende bewegingen tijdens het drukken. Op deze manier kunnen verkleefde spieren worden losgemaakt. Tuina massagetherapie is erg goed voor de juiste balans in je lichaam en heeft een preventief karakter. Een behandeling met Tuina massage zorgt voor positieve effecten op het zenuwstelsel en het afweersysteem. De energiebanen of meridianen in je lichaam worden gestimuleerd; dit zorgt voor een betere bloedcirculatie en betere ontspanning in de pezen. Door je regelmatig op deze manier te laten masseren zorg je ervoor dat het lichaam ontspant. Je lichaam wordt vitaler en gezonder door deze dieper werkende behandeling. Vooral wanneer je te maken hebt met veel stress, bijvoorbeeld door werk of andere gebeurtenissen in je leven is dit een zeer effectieve behandeling. Mocht je interesse hebben gekregen in de Tuina behandeling bij Praktijk Well-being in Arnhem neem dan gerust contact op.

Wat houdt Tuina therapie in?

Alle vezels, spieren en organen in je lichaam zijn met elkaar verbonden. Jouw bloed is de centrale bron voor het functioneren van alle onderdelen. Het bloed geeft je lichaam de voedingsstoffen om in evenwicht te blijven, zorgt als het ware voor je Yin en Yang. Als er ergens een knelpunt ontstaat, voel je jezelf niet lekker. Dit kan komen door stress, pijn of koorts. Met een Tuina massage worden deze blokkades zeer geconcentreerd en met de juiste innerlijke kracht van de masseur behandeld. De blokkades in de meridianen worden opgeheven zodat de circulatie in het lichaam herstelt. De balans in het lichaam terugbrengen, dat is de kracht van Tuina massagetherapie. Met een Tuina behandeling kunnen ziektes en klachten worden voorkomen én genezen.

Voordelen van Tuina therapie

Verminderen van pijn op bepaalde punten in het lichaam, Losmaken van verkleefde spieren, stimuleren van het zenuwstelsel, opheffen van blokkades en op gang brengen van de bloedcirculatie, wegnemen van pijnklachten, herstellen van schade aan organen, het verminderen van gewrichtsklachten.

Zorgverzekering en kosten

Bij het plannen van een behandeling is het belangrijk om rekening te houden met de kosten en de mogelijke vergoedingen vanuit zorgverzekeraars. Tijdens de intake wordt de klacht besproken en op basis van een diagnose wordt een behandelplan opgesteld. De duur en het aantal benodigde behandelingen variëren afhankelijk van de aard en ernst van de klacht.

De kosten van een behandeling bedragen €65,00 per sessie. Het is echter belangrijk om te weten dat in veel gevallen de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door zorgverzekeraars. 

Elke zorgverzekeraar hanteert namelijk zijn eigen regels en voorwaarden met betrekking tot vergoedingen voor behandelingen. Het is daarom belangrijk om bij je zorgverzekeraar na te gaan wat jouw polisvoorwaarden zijn met betrekking tot behandelingen. 

Over Mij

Mijn naam is Susi Klaassen en ik heb een passie ontwikkeld voor het vak van massagetherapeut. Na vele jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt en de hectiek van het dagelijks leven te hebben ervaren, heb ik geleerd hoe belangrijk het is om te kunnen ontspannen en stress te verminderen.  Ik verlangde naar meer balans in mijn leven. Toen ontdekte ik mijn passie tijdens mijn opleiding Klassieke Massage, en die passie heb ik nooit meer losgelaten. 

Opleidingen en trainingen

Ik ben mezelf blijven ontwikkelen door middel van verschillende opleidingen en trainingen. Gedurende de jaren heb ik verschillende massagetechnieken eigen gemaakt. De opleidingen Psychologie & Coaching hebben mij waardevolle inzichten gegeven die ik goed kan toepassen in mijn praktijk.

Mijn interesse ging al lange tijd uit naar de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). De opleiding Tuina Therapie bij Academie Bo Yi heeft me enorm veel gebracht, en de vervolgopleiding Tuina Advanced heeft mijn technieken verder verdiept. Gezien de sterke combinatie van Tuina massagetherapie en Acupunctuur, was het voor mij een logische stap om ook de opleiding Acupunctuur te volgen. Kruidengeneeskunde is het oudste en ook een heel belangrijk onderdeel van de TCG daarom ben ik nu met de opleiding Chinese Kruiden bezig bij Academie Bo Yi. https://www.bo-yi.nl/

Verschillende behandelingen zijn mogelijk. https://well-beingmassages.nl/behandelingen/.