Acupunctuur

Acupunctuur een eeuwenoude geneeswijze met talloze voordelen

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeskunde die zijn oorsprong vindt in het oude China. Deze traditionele Chinese geneeskunde (TCG) heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld en is vandaag de dag wereldwijd bekend en erkend vanwege de vele voordelen die het biedt voor de gezondheid en het welzijn van mensen.

Acupunctuur Arnhem

Energiebalans met acupunctuur in Arnhem bij Praktijk Well-being

De geschiedenis van acupunctuur gaat duizenden jaren terug. Volgens de overlevering is deze geneeswijze ontstaan uit observaties van natuurlijke fenomenen en de interactie tussen de mens en zijn omgeving. De oude Chinese genezers ontdekten dat het lichaam energiekanalen heeft, ook wel meridianen genoemd, waarlangs de levensenergie, genoemd Qi, stroomt

Herstellen en blokkades opheffen

Bij acupunctuur worden dunne steriele naaldjes op specifieke punten op de meridianen geplaatst om de energiestroom te herstellen en het lichaam weer in balans te brengen. Deze punten worden acupunctuurpunten genoemd en ze corresponderen met verschillende organen en lichaamsfuncties. Door de naaldjes op de juiste punten te plaatsen, kan ik de energie harmoniseren, blokkades opheffen en de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam stimuleren.

Gezondheidsklachten verbeteren

Acupunctuur biedt een breed scala aan voordelen voor de gezondheid. Het is effectief gebleken bij de behandeling van diverse aandoeningen, waaronder pijnklachten, spijsverteringsproblemen, stress gerelateerde klachten, slapeloosheid, allergieën, hoofdpijn, migraine en menstruatieproblemen. Bovendien kan acupunctuur de algehele gezondheid verbeteren, het immuunsysteem versterken en het lichaam helpen om zichzelf te herstellen. Wat acupunctuur onderscheidt, is dat het niet alleen gericht is op het verlichten van symptomen, maar ook op het vinden van de onderliggende oorzaken van de klachten

Waardevolle behandeling

In de westerse wereld wint acupunctuur steeds meer aan populariteit. Mensen zoeken naar natuurlijke en complementaire behandelingsmethoden die niet alleen symptomen bestrijden, maar ook het welzijn op een dieper niveau bevorderen. Acupunctuur Arnhem biedt een veilige en effectieve manier om de gezondheid te verbeteren en het lichaam in evenwicht te brengen. Dus, of je nu last hebt van specifieke gezondheidsproblemen of gewoon je algehele welzijn wilt verbeteren, acupunctuur kan een waardevolle behandelingsoptie zijn

Op weg naar beter welzijn 

Door de harmonisatie van energie kan acupunctuur het lichaam helpen om zijn natuurlijke genezende vermogens te herstellen en een staat van evenwicht en welzijn te bereiken. Ontdek zelf de voordelen van acupunctuur en ervaar de kracht van deze eeuwenoude geneeskunde. Maak een afspraak bij Well-being in Arnhem en laat je begeleiden op weg naar een betere gezondheid en welzijn.

Zorgverzekering en kosten 

Bij het plannen van een behandeling is het belangrijk om rekening te houden met de kosten en de mogelijke vergoedingen vanuit zorgverzekeraars. Tijdens de intake wordt de klacht besproken en op basis van een diagnose wordt een behandelplan opgesteld. De duur en het aantal benodigde behandelingen variëren afhankelijk van de aard en ernst van de klacht.

De kosten van een behandeling bedragen €65,00 per sessie. Het is echter belangrijk om te weten dat in veel gevallen de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door zorgverzekeraars. 

Elke zorgverzekeraar hanteert namelijk zijn eigen regels en voorwaarden met betrekking tot vergoedingen voor behandelingen. Het is daarom belangrijk om bij je zorgverzekeraar na te gaan wat jouw polisvoorwaarden zijn met betrekking tot behandelingen. 

Over mij 

Mijn naam is Susi Klaassen en ik heb een passie ontwikkeld voor het vak van massagetherapeut. Na vele jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt en de hectiek van het dagelijks leven te hebben ervaren, heb ik geleerd hoe belangrijk het is om te kunnen ontspannen en stress te verminderen.  Ik verlangde naar meer balans in mijn leven. Toen ontdekte ik mijn passie tijdens mijn opleiding Klassieke Massage, en die passie heb ik nooit meer losgelaten. 

Opleidingen en trainingen 

Ik ben mezelf blijven ontwikkelen door middel van verschillende opleidingen en trainingen. Gedurende de jaren heb ik verschillende massagetechnieken eigen gemaakt. De opleidingen Psychologie & Coaching hebben mij waardevolle inzichten gegeven die ik goed kan toepassen in mijn praktijk.

Mijn interesse ging al lange tijd uit naar de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). De opleiding Tuina Therapie bij Academie Bo Yi heeft me enorm veel gebracht, en de vervolgopleiding Tuina Advanced heeft mijn technieken verder verdiept. Gezien de sterke combinatie van Tuina massagetherapie en Acupunctuur, was het voor mij een logische stap om ook de opleiding Acupunctuur te volgen. Kruidengeneeskunde is het oudste en ook een heel belangrijk onderdeel van de TCG daarom ben ik nu met de opleiding Chinese Kruiden bezig bij Academie Bo Yi. https://www.bo-yi.nl/

Verschillende behandelingen zijn mogelijk. https://well-beingmassages.nl/behandelingen/.