Acupunctuur

Acupunctuur in Arnhem

Acupunctuur  is in het Verre Oosten (vooral in China, Japan en Korea) al eeuwenlang de belangrijkste geneeswijze als onderdeel van de traditionele Chinese geneeswijze (TCG). Het is een geneeswijze die wij in het westen dus helemaal niet van oorsprong kennen. We mogen er dan ook vanuit gaan dat de mensen uit het oosten niet voor niks zoveel gebruik maken van deze technieken. De reden hiervoor is dat de oosterse denktraditie en de acupunctuur in elkaars verlengde liggen. Ook in het Westen neemt de acupunctuur een steeds grotere plaats in. Steeds meer mensen beseffen dat het lichaam, de geest en de omgeving van de mens niet los te zien zijn van elkaar. We spreken bij acupunctuur dan ook niet meer over een alternatieve (=andere) geneeswijze, maar over een additionele (=toegevoegde) geneeswijze. Westers en oosters denken vullen elkaar aan. We mogen er vanuit gaan dat de aanvulling van deze twee kanten voor een mooi resultaat kunnen zorgen. Wanneer je op zoek gaat naar Acupunctuur in Arnhem mag je er vanuit gaan dat je hier aan het juiste adres bent. Als je meer informatie wilt hebben over wat het precies inhoudt en wat Well-being voor jou kunnen betekenen kun je gerust verder lezen of even contact met ons opnemen.

Acupunctuur Arnhem

Wat is acupunctuur

Met kleine steriele naaldjes stimuleert Susi de acupunctuurpunten, de ‘knooppunten’ op de meridianen in het lichaam, en herstelt zo de balans in de energiecirculatie. Acupunctuur doet dus niet alleen goed op de plek waar de pijn, ontsteking of andere klacht zit, maar op jouw hele lichaam en gesteldheid. Op deze manier kunnen wij er dus voor zorgen dat jouw lichaam weer in balans komt en haar rust terug kan vinden. Het is namelijk een techniek die ervoor zal zorgen dat jouw lichaam weer tot rust komt er volledig kan ontspannen. Zoals je misschien wel gemerkt hebt, is het de laatste tijd steeds belangrijker aan het worden om rust en ontspanning op te zoeken. Ga dan ook voor jezelf na of dat deze vorm van rust aantrekkelijk is voor jou. Als je meer wilt weten over de acupunctuur Arnhem is het aangeraden om de website nog eens goed te bekijken. Je mag natuurlijk ook gerust contact met ons opnemen als je vragen hebt.

Wanneer helpt acupunctuur

Acupunctuur wordt effectief ingezet bij veel klachten. Langdurige klachten, waarvoor de westerse gebruikelijke geneeskunde geen oplossing kan vinden, zijn vaak wel te verhelpen of te verminderen met behulp van acupunctuur. Zoals je ziet, is dit een behandeling die heel veel vervelende problemen kan verminderen en misschien zelfs wel helemaal kan verhelpen. Het is dan in dit geval dus ook niet nodig om gebruik te maken van ziekmakende medicijnen die maar weinig effect hebben. Mocht je interesse hebben in deze behandeling of in een van de andere behandelingen is het handig om een afspraak te maken.

Acupunctuur helpt bij

 • Chronische pijn
 • Chronische vermoeidheid
 • Depressie
 • Eetstoornissen
 • Frozen Shoulder
 • Fybromyalgie
 • Gewrichtspijn
 • Griep en verkoudheid
 • Hoofdpijn en migraine
 • Overgangsklachten
 • Slapeloosheid
 • Sportblessures

Zoals je ziet, helpt deze behandeling bij het verhelpen van onwijs veel verschillende klachten. Well-being massagetherapie en acupunctuur in Arnhem kan hierin veel voor jou betekenen.

Kosten behandeling en verzekeraars

Tijdens de intake bespreken we de klacht en aan de hand van een diagnose stel ik een behandelplan op. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is afhankelijk van de klacht. De prijs per behandeling is €60,00. In veel gevallen worden de behandelingen vergoed. Controleer dit van te voren bij jouw zorgverzekeraar.

Over Well-Being massagetherapie & acupunctuur

Sinds 2015 is Well-being massagetherapie & acupunctuur actief in Arnhem en omstreken. Eigenaresse Susi Klaassen is gecertificeerd behandelaar. Haar opleiding heeft ze genoten bij Bo Yi Academie voor Traditionele Chinese Geneeskunde te Zoetermeer. https://www.bo-yi.nl/ Verschillende behandelingen zijn mogelijk.