Moxa

Wat is moxatherapie?

Moxatherapie is een behandelwijze met zijn wortels in de Traditionele Chinese Geneeskunde. ‘Moxa’ is een andere benaming voor bijvoetkruid (Artemisia vulgaris). Van dit kruid wordt een moxa-stick gemaakt. Deze moxa-stick wordt vlak boven de huid gebrand. Een belangrijke eigenschap van moxa is dat het langzaam maar heftig brandt, zodat er veel hitte in een geconcentreerde vorm vrijkomt. Deze hitte voelt weldadig aan op de huid en kan helpen in het oplossen van problemen aan spieren en gewrichten.

Moxa therapie Arnhem

Wanneer Moxa

Moxa wordt vaak naast acupunctuur ingezet voor het oplossen of voorkomen van  allerlei lichamelijke en geestelijke klachten. Het geeft op de eerste plaats een weldadig gevoel. Het werkt zowel verwarmend als verzachtend en stimulerend. Het is een geschikte behandelvorm voor mensen die last hebben van spijsverteringsproblemen, gebrek aan energie, verzwakt immuunsysteem, koude, slapeloosheid of seksuele problemen. Het kan ook verlichting bieden bij pijnlijke en stijve spieren en reumatische klachten. Verder kan moxatherapie lokaal ingezet worden bij botbreuken om de doorbloeding te bevorderen. Een andere toepassing van moxatherapie is het behandelen van littekens.

Over Well-being massagetherapie & acupunctuur

Sinds 2015 is Well-being massagetherapie & acupunctuur actief in Arnhem en omstreken. Eigenaresse Susi Klaassen is gecertificeerd behandelaar. Haar opleiding heeft ze genoten bij Bo-Yi Academie – Traditionele Chinese Geneeskunde te Zoetermeer. Verschillende behandelingen zijn mogelijk.https://well-beingmassages.nl/behandelingen/