Sportmassage

Massage en progressief sporten

Sport je meer dan 3 keer in de week en wil je doelgericht je prestaties verbeteren, dan kun je jezelf een progressieve sporter noemen. Kenmerk van deze sporters is dat zij goed voor hun lijf zorgen. Hoe kan het ook anders als dit lijf het belangrijkste instrument is om hun sportieve doelen te bereiken. Sportmassage Arnhem speelt daarbij een belangrijke rol, zowel voor als na het sporten. Jij weet namelijk als geen ander dat het onderhouden van je lichaam natuurlijk onwijs belangrijk is wanneer je intensief aan het sporten bent. Je lichaam moet namelijk kunnen herstellen na elke sessie en daarom is de juiste vorm van ontspanning van belang. Het is niet vanzelfsprekend dat een sportmassage zal plaatsvinden na elke sessie. Het is dan ook van belang dat je voor jezelf gaat kijken of dat dit voor jou aantrekkelijk is.
Een sportmassage Arnhem kan er dan ook voor zorgen dat jouw lichaam sneller zal herstellen dan je misschien verwacht. Dit kan er dan weer voor zorgen dat jij weer sneller aan de slag kunt gaan en nog meer progressie kunt boeken. Het is dan ook wel zo fijn om te weten wat je van deze massage kunt verwachten en waar dit aan kan bijdragen.

 

Sportmassage Arnhem

Spierherstel door massage

Wat je als progressieve sporter feitelijk doet, is je lijf in disbalans brengen. Dit doe je door het uitputten van je spieren en het versnellen van je metabolisme tijdens een training. De schade die je oploopt moet vervolgens herstellen, voordat je weer aan je volgende training begint. Als fanatieke sporter zoek je naar manieren om dat herstel zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen. De meest gebruikte manieren zijn het nemen van supplementen en veel eiwitten, met andere woorden proteïne. Minder voor de hand liggend, maar minstens zo effectief – én aangenamer dan de gemiddelde protein shake – is een bezoek aan een goede masseur! Er zijn verschillende manieren waarop een goede massage jou kan helpen bij de verbetering van jouw prestaties. Jij weet natuurlijk als geen ander dat spierherstel onwijs belangrijk is. Dit is dan ook de reden dat jij op zoek bent gegaan naar een sportmassage Arnhem. Het is namelijk wel zo fijn om zo snel mogelijk te kunnen herstellen zodat jij snel weer aan de slag kunt gaan. Mocht het zo zijn dat je interesse hebt gekregen dan is het aangeraden om een afspraak te maken.

Spierpijn vermindering en ontspanning

Het lichaam is continu bezig met de afbraak en opbouw van spierweefsel. Na een zware fysieke inspanning raakt een spier op microniveau beschadigd als gevolg van de afbraak van spiereiwitten. Hierdoor ontstaan – niet gevaarlijke – ontstekingen die de oorzaak zijn van spierpijn. Een massage helpt om het herstel te bevorderen en de pijn te verminderen. Daarnaast zorgt een massage voor een afname van het stresshormoon cortisol. Daardoor geeft de massage een ontspannen gevoel, alsof de vermoeidheid uit de spieren wordt getrokken.

Preventief masseren

Preventief doet een massage ook veel. Een massage vóór het sporten warmt de spieren op. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding van je spierweefsels en helpt het je om van de welbekende ‘knopen’ in je weefsel af te komen. Hierdoor kun je soepeler bewegen en heb je minder kans op blessures en kramp.

Over Well-being sportmassage Arnhem

Sinds 2015 is Well-being massagetherapie & acupunctuur actief in Arnhem en omstreken. Eigenaresse Susi Klaassen is gecertificeerd behandelaar.  Haar opleiding heeft ze genoten bij Bo Yi Academie voor Traditionele Chinese Geneeskunde in Zoetermeer https://www.bo-yi.nl/. Verschillende behandelingen zijn mogelijk.