Nek- Schouder behandeling

Pijn aan je schouder of nek?

Het komt vaak voor, zeker in deze tijd waarin er meer thuis gewerkt wordt. Een slechte werkhouding, overbelasting van de schouder/nek door herhalende beweging, slapen in een verkeerde houding, spanning en stress, maar ook koude of tocht zijn vaak oorzaken van pijn.

massage Arnhem

Pijnklachten in nek/schouder met uitstraling naar de armen kunnen een teken van slijmbeursontsteking, peesontsteking of frozenshoulder zijn. Slijtage van de tussenwervelschijven, waardoor er zenuwen geïrriteerd of beknelt raken komen ook vaak voor. Nek- pijn kan ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld een ongeval, zoals bij whiplash.

Vaak ga je het pijnlijke gebied ontzien door het minder te bewegen, juist dat zorgt ervoor dat je steeds meer bewegingsbeperking krijgt. De doorbloeding in het pijnlijke gebied wordt steeds minder, de pijnklacht blijft bestaan en wordt vaak erger.

Tips om nek/schouder klachten te verhelpen of te voorkomen.

Zorg voor een goede houding: hou je nek en schouders recht en hou je hoofd niet lang achter elkaar in een gebogen houding. Zorg voor veel beweging door regelmatig pauzes te nemen of verander je houding regelmatig

Doe nek-/schouderoefeningen zodat de spieren goed ontspannen en soepel blijven. Verminder stress. Laat je spieren los masseren. Zorg ervoor dat je een goed hoofdkussen hebt

Lukt het je maar niet om van die vervelende pijn af te komen?

Dan kan een Tuina /Acupuntuur /Cupping behandeling net dat zetje zijn wat je nodig hebt.

Tuina massage, Acupunctuur en Cupping vormen een krachtige combinatie om pijnklachten aan te pakken.

Cupping zorgt voor een betere doorbloeding van spieren en weefsel waardoor de blokkade wordt opgeheven. Massage en acupunctuur vermindert de pijn, ontspant de spieren en herstelt het lichaam.

Het effect hiervan is direct merkbaar door een toegenomen beweeglijkheid en verminderde pijn.

Over mij 

Mijn naam is Susi Klaassen en ik heb een passie ontwikkeld voor het vak van massagetherapeut. Na vele jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt en de hectiek van het dagelijks leven te hebben ervaren, heb ik geleerd hoe belangrijk het is om te kunnen ontspannen en stress te verminderen.  Ik verlangde naar meer balans in mijn leven. Toen ontdekte ik mijn passie tijdens mijn opleiding Klassieke Massage, en die passie heb ik nooit meer losgelaten. 

Opleidingen en trainingen 

Ik ben mezelf blijven ontwikkelen door middel van verschillende opleidingen en trainingen. Gedurende de jaren heb ik verschillende massagetechnieken eigen gemaakt. De opleidingen in Psychologie & Coaching hebben mij waardevolle inzichten gegeven die ik goed kan toepassen in mijn praktijk.

Mijn interesse ging al lange tijd uit naar de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). De opleiding Tuina Therapie bij Academie Bo Yi heeft me enorm veel gebracht, en de vervolgopleiding Tuina Advanced heeft mijn technieken verder verdiept. Gezien de sterke combinatie van Tuina massagetherapie en acupunctuur, was het voor mij een logische stap om ook de opleiding Acupunctuur te volgen. Kruidengeneeskunde is het oudste en ook een heel belangrijk onderdeel van de TCG daarom ben ik nu met de opleiding Chinese Kruiden bezig bij Academie Bo Yi. https://www.bo-yi.nl/

Verschillende behandelingen zijn mogelijk. https://well-beingmassages.nl/behandelingen/.